ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

این وبلاگ تحت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد

محمد امیری


رییس اداره رتبه بندی فراهم کنندگان خدمت و خرید راهبردی

معاونت درمان تامین اجتماعی

استان فارس

و

مسئول امور سابق پاراکلینیک معاونت خرید راهبری و اسناد پزشکی استان فارس





کلمات کلیدی

محمد امیری

کاریوتایپ

هموفیلی

انواع سونوگرافی های بارداری

آنژیوگرافی

CVS

ام آر آی سینه

تالاسمی

جدول کدینگ مشترک خدمات پزشکی هسته ای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات تصویربرداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات آزمایشگاهی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

پوشش تعهدات داروی ATG

پوشش بیمه‌ای داروی تاکرولیموس آهسته روش

الزام نسخه نویسی داروهای تخصصی مورد مصرف در درمان ام اس

قیمت و میزان پرداخت از جیب بیماران برای 1040 قلم از داروها

دستورالعمل در خصوص ویزیت پزشکان اورژانس با توجه به حذف دفترچه

وزارت بهداشت جهت پزشکان محترم

تغییرات کدینگ خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

هپاتیت C

هپاتیت B

تست سوزاک

تست کلامیدیا

بیماری های منتقل شونده از رابطه جنسی

STD چیست

کدینگ

وزارت بهداشت

خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

کد لوئینک تصویربرداری جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کدینگ خدمات آزمایشگاه جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کد لوئینک آزمایشگاه

فیزیوتراپی چیست؟

چهارشنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۹، ۰۱:۳۰ ق.ظ

فیزیوتراپی یک شاخه تخصصی پویا  وفعال درحرفه پزشکی است ،که به افراد کمک کرده تا در طول زندگی خود بالاترین سطح عملکرد فیزیکی را داشته باشند . فیزیوتراپی در واقع به درمان ، حفظ و بازسازی عملکردهای فیزیکی افراد می‌پردازد .  تنها یک متخصص فیزیوتراپی می‌تواند به ‌صورت مستقیم به نظارت و ارائه خدمات فیزیوتراپی مبادرت ورزد .

 

توانبخشی شامل مجموعه اقداماتی است که برای فردی که دچار محدودیت های جسمی _حرکتی و در مواردی ذهنی شده انجام می گیرد تا وی بتواند به حداکثر توانایی در حفظ استقلال در انجام فعالیت هایش برسد.

هدف از درمان های فیزیوتراپی پیشگیری، توانبخشی، درمان و در نتیجه ارتقای سطح سلامت جامعه است.

اصلاح فعالیت های حرکتی ، افزایش مهارت های حرکتی ، کاهش و از بین بردن محدودیت های حرکتی ، تقویت عضلات ارادی  و توانمد سازی معلولان و سالمندان از مهم ترین اهداف این روش درمانی هستند.

فیزیوتراپی درمانی ایمن و غیر تهاجمی است که در آن از عوامل فیزیکی، مکانیکی و الکتریکی برای کمک به بهبود شرایط بیماران استفاده می شود.

درمان دستی  و تمرین درمانی نیز بخش دیگری از درمان ها را شامل می شود که نقش مهمی در افزایش سطح سلامت و آمادگی جسمانی فرد دارند

 

نقش فیزیوتراپی

در بسیاری از کشورها ، فیزیوتراپ‌ها نقش کلیدی‌ در مراقبت‌های اولیه درمانی ایفا می‌کنند . آن‌ها دسترسی مناسب افراد را به خدمات فیزیوتراپی تضمین می‌کنند . دسترسی سریع به فیزیوتراپی با شرایط مناسب در سلامت بیمار و کاهش هزینه‌های درمانی بسیار مؤثر است . برای مثال ، فردی که دچار کمردرد حاد می‌شود ، اگر در عرض ۷۲ ساعت از شروع درد توسط یک متخصص فیزیوتراپی معاینه گردد ، در مقایسه با افرادی که دسترسی سریعی به خدمات فیزیوتراپی ندارند ، به تعداد جلسات درمانی کمتر نیازمند خواهد شد ، همچنین مدت‌زمان دور ماندن از محل کار او نیز کاهش یافته و فرایند درمان سریع‌تر خواهد شد . در نقش آموزشی ،  به ‌طور معمول فیزیوتراپیست‌ها در مورد جنبه‌های مختلف شرایط بیماران به آن‌ها آموزش و آگاهی می‌دهند. با آموزش دادن راه‌کارهای درمانی، سعی می‌کنند عملکرد فیزیکی بیماران را بهبود بخشند . اغلب بیماران در خصوص تغییر سبک زندگی و برنامه‌های ورزشی در خانه ، آموزش می‌بینند تا برای دستیابی به اهداف درمانی خود شرکت فعالانه داشته و توانمند گردند .

شرایط قابل ‌درمان با فیزیوتراپی

 

برخی از شرایط می‌توانند به‌طور مؤثری از فیزیوتراپی بهره ببرند:

  • آرتروز کمر و آرتروزگردن
  • درد در قسمت پشت بدن (کمر درد )
  • اختلالات مربوط به پاها
  • آرتروز زانو  (OA)
  • دیسک کمر
  • درد پایین کمر
  • رگ به رگ شدن و کشیدگی‌ها 
  • اختلالات مربوط به مفصل‌ها
  • سیاتیک
  • سردرد
  • گردن درد
  • روماتیسم زانو و روماتیسم ستون فقرات

 

تمرینات فیزیوتراپی

 

مداخلات فیزیوتراپی با بهبود در کارکرد فیزیکی ، سلامت و کیفیت زندگی افراد در ارتباط است . برای شروع فرایند درمان به کمک فیزیوتراپی ، ابتدا سابقه پزشکی ، آزمایش‌های پزشکی و مطالعات تصویربرداری بیمار ارزیابی می‌گردد . متخصص فیزیوتراپی این یافته‌ها را با معاینات فیزیکی خود  ( آزمایشات و معاینه‌های تنفسی ، قلبی، عضلانی - اسکلتی، عصبی عضلانی وسیستم پوششی بدن ) ترکیب می‌نماید تا به تشخیص دقیق برسد . سپس برای رسیدن به توان‌بخشی و باز توانی بیمار، متخصص فیزیوتراپی یک برنامه جامع درمانی را مطابق نیازهای بیمار طرح‌ریزی می‌کند . متخصص طب فیزیکی با ارائه مداخلات درمانی مختلف ، عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی بیماران را بهینه‌سازی می‌کند . عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی افراد ممکن است در اثر عواملی مانند پیری ، تروما (آسیب)، بیماری‌های مزمن و یا شرایط محیطی به خطر افتد . به‌جای تمرکز بر جنبه‌های فردی یک آسیب یا بیماری ، فیزیوتراپیست‌ها بدن را به‌عنوان یک کل واحد در نظر می‌گیرند .

 

برخی از روش‌های اصلی مورد استفاده توسط فیزیوتراپیست عبارتند از:

  • آموزش و مشاوره فیزیوتراپیست‌ها با آموزش و ارائه توصیه‌های عمومی در مورد عواملی که زندگی روزانه شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند ( مانند نحوه قرارگیری وضعیت صحیح بدن ، بلند کردن یا حمل صحیح اشیا جهت جلوگیری از بروز صدمات )، به بهبود کیفیت زندگی افراد می‌پردازند .
  • تمرینات ورزشی ویژه و مشاوره در خصوص فعالیت‌های بدنی به‌ منظور بهبود سلامت عمومی و تحرک بدن افراد و همچنین برای تقویت قسمت‌های خاصی از بدن ، ممکن است ورزش‌های خاصی برای شما تجویز گردد .
  • درمان دستی در این روش فیزیوتراپیست با استفاده از دست خود، به تسکین درد ، بهبود سفتی و افزایش دامنه حرکتی اندام‌ها می‌پردازد . گاهی اوقات تکنیک‌های دیگری نیز ممکن است استفاده شود ، مانند تمرینات ورزشی خاص یا طب سوزنی .
  • محمد امیری

فیزیوتراپی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی