ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

این وبلاگ تحت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد

محمد امیری


رییس اداره رتبه بندی فراهم کنندگان خدمت و خرید راهبردی

معاونت درمان تامین اجتماعی

استان فارس

و

مسئول امور سابق پاراکلینیک معاونت خرید راهبری و اسناد پزشکی استان فارس





کلمات کلیدی

محمد امیری

کاریوتایپ

هموفیلی

انواع سونوگرافی های بارداری

آنژیوگرافی

CVS

ام آر آی سینه

تالاسمی

جدول کدینگ مشترک خدمات پزشکی هسته ای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات تصویربرداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات آزمایشگاهی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

پوشش تعهدات داروی ATG

پوشش بیمه‌ای داروی تاکرولیموس آهسته روش

الزام نسخه نویسی داروهای تخصصی مورد مصرف در درمان ام اس

قیمت و میزان پرداخت از جیب بیماران برای 1040 قلم از داروها

دستورالعمل در خصوص ویزیت پزشکان اورژانس با توجه به حذف دفترچه

وزارت بهداشت جهت پزشکان محترم

تغییرات کدینگ خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

هپاتیت C

هپاتیت B

تست سوزاک

تست کلامیدیا

بیماری های منتقل شونده از رابطه جنسی

STD چیست

کدینگ

وزارت بهداشت

خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

کد لوئینک تصویربرداری جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کدینگ خدمات آزمایشگاه جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کد لوئینک آزمایشگاه

تصویربرداری اسپکت سی تی چیست؟

چهارشنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۴۶ ب.ظ

اسپکت سی‌تی دو نوع مدالیته تصویربرداری میباشد که با یکدیگر در یک دستگاه ترکیب می‌شوند. ترکیب این دو نوع دستگاه اطلاعات بسیار دقیق و با ارزشی درباره عملکرد قسمت‌های مختلف اعضای بدن فراهم می‌کند. همچنین در تشخیص مشکلات ناشی از تومور و یا بیماری آلزایمر کمک کننده می‌باشد
اسپکت تصاویری را پس از تزریق رادیودارو به بدن ایجاد میکند. به عنوان مثال در تصویربرداری از استخوان؛ رادیوداروی منحصر به فرد آن عضو باید به بیمار تزریق شود. این رادیو دارو در حقیقت با دوربینهای گاما کمرا در بدن شناسایی می‌شود و با چرخش 360 درجه گانتری به دور بیمار، تصاویر سه بعدی را بازسازی میکند
تصاویر سی‌تی نیز در حالی که بیمار بر تخت دستگاه تصویربرداری خوابیده است با چرخش رینگ دستگاه سی تی با استفاده از اشعه ایکس که به دور بیمار میچرخد، ثبت میشود. تجهیزات سی‌تی اسکن در رینگ این دستگاه با سرعت بیشتری نسبت به دوربین اسپکت به دور بیمار میچرخند به همین دلیل زمان تصویربرداری سیتی نسبت به اسپکت بسیار کمتر است.

آمادگی های لازم برای انجام اسکن اسپکت سی تی چیست

برای انجام این اسکن قطعا آمادگیهای بیشتری نسبت به تصویربرداری اسپکت به طور مجزا مورد نیاز است. بسیار مهم است که فرد، کارشناس رادیولوژی یا پزشک معالج خود را در هنگام تصویربرداری از وضعیت بارداری یا شیردهی خود مطلع کند زیرا تصویربرداری برای جنین در حال رشد حطرناک است. همچنین بیمار باید یک تا سه ساعت قبل از انجام اسکن، ناشتا باشد و با مشورت پزشک مصرف یک سری از داروها را 48 ساعت قبل از اسکن قطع نماید.
بیماران آسمی نیز صبح روز اسکن نباید از هیچ نوع اسپری دارویی استفاده نمایند. در رابطه با بیماران دیابتی می‌توان گفت که باید صبح روز اسکن از تزریق انسولین و مصرف قرص گلی بنکلامید و متفورمین خودداری کنند. 24 ساعت قبل از انجام اسکن موادی که محتوی کافئین هستند مانند چای، قهوه، نوشابه و شکلات نباید مصرف شود.

در هنگام انجام اسکن اسپکت سی تی چه اتفاقی روی می دهد

برای انجام اسپکت سی تی نیاز است که بیمار بر روی تخت تصویربرداری دراز بکشد. زمان کلی تصویربرداری حدود 30-40 دقیقه است. در 3-5 دقیقه اول تصاویر سی تی ثبت میشوند و ما بقی زمان برای ثبت تصاویر اسپکت سپری میشود. عدم حرکت بیمار مابین تصویربرداری اسپکت و سی‌تی بسیار مهم است. هر دو نوع تصویربرداری پشت سر هم انجام میگیرند زیرا این اطلاعات قرار است که به دقت با یکدیگر ترکیب شوند در غیر این صورت تصاویر بایکدیگر تطابق نخواهند داشت.

چه اثراتی پس از انجام اسکن در بدن بیمار باقی می ماند
هیچ اثر تهاجمی قابل ملاحظه ای پس انجام اسکن وجود ندارد. ولی اگر بیمار شیرده است و یا کودک خردسال دارد؛ باید برای مدتی به دور از کودک خود قرار بگیرد و یا از شیردهی به کودک خود، خودداری کند.

خطرات ناشی از تصویربرداری اسپکت سی تی چیست

هیچ نوع خطری از تصویربرداری اسپکت و یا سی تی اسکن گزارش نشده است. این اسکن دربرگیرنده مقدار کمی دوز از پرتودهی ماده رادیوداروی تزریقی به بدن بیمار و همچنین مقدار دوز کمی از سوی اشعه ایکس سی‌تی اسکن می‌باشد. در قسمت اسپکت به جز تزریق رادیودارو هیچ تزریق دیگری وجود ندارد و از طرفی تصویربرداری سی تی آن نیز همانند تصویربرداری سی‌تی اسکن رایج انجام می‌گیرد. با این تفاوت که دوز دریافتی آن حدود 20-25% دوز سی‌تی اسکن معمولی می‌باشد.

مزایای تصویربرداری اسپکت سی تی چیست

در این روش تصویربرداری تصاویر ترکیبی ایجاد می‏شوند که اطلاعات دقیقی از جزییات بسیار خاص نقاط ریز بدن و هرنوع ناهنجاری دیگری ایجاد می‌نمایند. این موضوع به خصوص در تصاویر کلینیکی، زمانی که تمایل به هرنوع تغیری با توجه به مکان عضو مورد بررسی نیاز است، بسیار اهمیت دارد. به عنوان مثال تصویربرداری از ستون فقرات یا پا ، بعضی مواقع بسیار مشکل و پیچیده است اما از طریق آزمون‌های پزشکی هستهای تشخیص میشود که آیا این ناهنجاری روی استخوان قرار دارد یا در نزدیکی آن است. به طور کلی ترکیب تصاویر اسپکت و سی تی اطلاعات بسیار دقیق و مطمئنی را از مکان دقیق ناهنجاری فراهم می‌نماید

برای انجام تصویربرداری اسپکت سی تی به کجا باید مراجعه شود

اسکن اسپکت سی‌تی در بخش پزشکی هستهای هر بیمارستان و یا بخش های خصوصی مانند تصویربرداری رادیولوژی به طور مجزا انجام می گیرند.

برگرفته از سایت :  www.vitrinmed.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی