ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

امور قرارداد و قوانین و مقررات پاراکلینیک، تصویر برداری پزشکی ، آزمایشگاه ، فیزیوتراپی

ضوابط و مقررات نسخ پاراکلینیک

این وبلاگ تحت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد

محمد امیری


رییس اداره رتبه بندی فراهم کنندگان خدمت و خرید راهبردی

معاونت درمان تامین اجتماعی

استان فارس

و

مسئول امور سابق پاراکلینیک معاونت خرید راهبری و اسناد پزشکی استان فارس





کلمات کلیدی

محمد امیری

کاریوتایپ

هموفیلی

انواع سونوگرافی های بارداری

آنژیوگرافی

CVS

ام آر آی سینه

تالاسمی

جدول کدینگ مشترک خدمات پزشکی هسته ای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات تصویربرداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

جدول کدینگ مشترک خدمات آزمایشگاهی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

پوشش تعهدات داروی ATG

پوشش بیمه‌ای داروی تاکرولیموس آهسته روش

الزام نسخه نویسی داروهای تخصصی مورد مصرف در درمان ام اس

قیمت و میزان پرداخت از جیب بیماران برای 1040 قلم از داروها

دستورالعمل در خصوص ویزیت پزشکان اورژانس با توجه به حذف دفترچه

وزارت بهداشت جهت پزشکان محترم

تغییرات کدینگ خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

هپاتیت C

هپاتیت B

تست سوزاک

تست کلامیدیا

بیماری های منتقل شونده از رابطه جنسی

STD چیست

کدینگ

وزارت بهداشت

خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری

کد لوئینک تصویربرداری جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کدینگ خدمات آزمایشگاه جهت استفاده در نسخه الکترونیک

کد لوئینک آزمایشگاه

سونوگرافی بیوفیزیکال چیست؟

دوشنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸ ب.ظ

سونوگرافی بیوفیزیکال چیست؟

پروفایل بیوفیزیکال جنین یا تست BPP ترکیبی از چندین آزمون است که سلامت نوزاد(جنین) شما را میسنجد. این تست سنجش ضربان قلب جنین (تست بدون استرس) را با سونوگرافی جنین ادغام میکند تا بتواند ارزیابی درستی از ضربان قلب، تنفس، حرکات بدن، سفتی عضلات و حجم مایع آمنیوتیک اطراف نوزاد شما داشته باشد.

در حقیقت تست BPP علاوه بر میزان مایع آمنیوتیک موجود در رحم، ضربان قلب نوزاد شما را در طول مدت حرکت اندازه‌گیری میکند. این تست غیرتهاجمی است و در حدود 30 دقیقه طول می‏‌کشد.
قسمتی از این تست توسط دستگاه سونوگرافی انجام میگیرد. به گونهای که در سونوگرافی حرکات نوزاد مورد بررسی قرار میگیرند و میزان مایع آمنیوتیک تخمین زده میشود.

چه کسانی باید تست BPP را انجام دهند؟

سونوگرافی بیوفیزیکال برای ارزیابی و مشاهده سلامت نوزاد مورد استفاده قرار می‏‌گیرد. هدف این آزمون جلوگیری از سقط و شناسایی به‌موقع و زودهنگام کمبود اکسیژن در نوزاد است تا بتوان به‌سرعت در مورد زایمان تصمیم‌گیری کرد و از آسیبهای دائمی به مادر جلوگیری نمود. به طور کلی تست بیوفیزیکال برای زنانی که ریسک بالایی در ابتلا به عوارض جانبی یا مشکلات زایمان دارند و در معرض خطر از دست دادن نوزاد هستند، توصیه میشود.

در صورتی که تاریخ زایمان شما گذشته باشد و یا در معرض خطرات بالایی در طول دوره بارداری خود قرار داشته باشید، ممکن است دکتر شما تست BPP را درخواست کند. شما ممکن است به علت شرایط بالینی مانند دیابت یا پره اکلامپسی(پرفشاری خون مزمن) در معرض خطر بالاتری برای از دست دادن جنین خود قرار داشته باشید. همچنین در حوادثی مانند زمین خوردن یا تصادفات به این تست نیاز دارید تا از سلامت نوزاد (جنین) خود مطمئن شوید.

پزشک معالج شما ممکن است تست BPP را در موارد زیر توصیه کند:

در صورتیکه چندین حاملگی با عوارض جانبی داشته‌اید

در صورتیکه شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت، فشارخون بالا، لوپوس یا بیماریهای قلبی داشته باشید

بارداری شما دو هفته از زمان زایمان به تعویق افتاده باشد

سابقه از دست دادن جنین یا عوارض جانبی حین بارداریهای قبلی داشته باشید

حرکات نوزاد شما کاهش پیدا کرده باشد یا احتمال مشکلات رشدی وجود داشته باشد

حجم مایع آمنیوتیک اطراف نوزاد بسیار کم یا بسیار زیاد باشد

در صورتی که مبتلا به حساسیت rhesus(Rh) هستید (نوعی حساسیت خطرناک که در واقع زمانی ایجاد می‌شود که Rh گروه خونی مادر منفی و Rh گروه خونی نوزاد مثبت باشد)

 *  در صورتی که بالای 35 سال سن داشته باشید

 *  در صورتی که بسیار چاق باشید

سونوگرافی بیوفیزیکال چگونه انجام می‌شود؟
شما بر روی تخت معاینه دراز می‌کشید و رادیولوژیست پروب(مبدل) دستگاه سونوگرافی را بر روی شکم شما نگه میدارد. قسمت دیگر این تست مربوط به آزمون غیر استرسی می‌باشد که ضربان قلب نوزاد را در طی 20 دقیقه می‌سنجد.
پزشک یک کمربند الاستیک را همراه با دو سنسور، دور شکم شما قرار میدهد تا ضربان قلب جنین را بیابد. این بخش معمولاً قبل از سونوگرافی جنین انجام میگیرد. در صورتی که نوزاد شما خوابیده باشد باید تا زمانی که بیدار میشود و شروع به حرکت مینماید منتظر بمانید. در برخی موارد ممکن است رادیولوژیست، با ایجاد صداهایی سعی کند جنین را از خواب بیدار کند.
 
برخی پزشکان تنها بخش سونوگرافی این تست را انجام میدهند و بخش غیر استرس آن را در صورت درخواست اطلاعات بیشتر توسط پزشک معالج انجام میدهند.

 

معمولا این آزمایش در چه دوره‌ای بارداری انجام می‌گیرد؟
در صورتی که پزشک تشخیص دهد که شما به این آزمون نیاز دارید، شما احتمالاً در سه ماهه آخر بارداری خود باید آن را انجام دهید. این تست معمولا پس از هفته 32 بارداری انجام می‌شود. برخی زنان این تست را زودتر (پس از هفته 24 بارداری) نیز انجام می‏دهند. پزشک شما ممکن است در ادامه بارداری هم تست BPP را به منظور پیگیری تکرار کند.

تفسیر نمره تست BPP :
ضربان قلب جنین: نمره این قسمت از آزمون که با تست بدون استرس به دست میآید، به عنوان یک آزمون تحلیل واکنش در نظر گرفته می‌شود. به گونه‌ای که اگر در طی 20 دقیقه ضربان قلب دو بار یا بیشتر افزایش یافت نمره کامل 2 برای جنین در نظر گرفته میشود. در صورتی که در طی 40 دقیقه افزایشی در ضربان قلب شنیده نشد، نمره صفر منظور می‌گردد.

تنفس جنین:  در صورتی که یک اپیزود از تنفس ریتمیک برای 30 ثانیه یا بیش از آن در طی 30 دقیقه مشاهده شد، نمره کامل 2 برای آن منظور میگردد. در صورتی که هیچ تنفسی در جنین مشاهده نشود نمره صفر به آن تعلق می‌گیرد.

حرکات جنین:  در صورتی که جنین شما بدن و یا اندام‌های خود را برای سه مرتبه یا بیشتر در طی 30 دقیقه تکان دهد، نمره کامل 2 را کسب می‌کند. در صورتی که حرکتی از جنین مشاهده نشود نمره صفر به او تعلق میگیرد.

سفتی عضلانی جنین:  اگر جنین اندامهای خود را از حالت خمیده به حالت کششی تغییر دهد و دوباره سریعاً به حالت خمیده بازگردد نمره کامل 2 را کسب می‏نماید. در صورتی که جنین به این معیار دست پیدا نکند نمره صفر به او تعلق می‌گیرد.

حجم مایع آمنیوتیک : پزشک رادیولوژیست در طی آزمون سونوگرافی بیوفیزیکال به دنبال بزرگ‌ترین حجم از مایع آمنیوتیک مشهود میگردد. برای کسب نمره کامل 2 جنین باید در حجم مشخصی از مایع آمنیوتیک قرار داشته باشد. در صورتی که این مقدار خیلی بیشتر یا کمتر باشد نمره صفر به او تعلق می‌گیرد.

نمره 8 از 10 نشان دهنده سلامت نوزاد شماست. نمرات کمتر از 8 معمولاً نشان دهنده این هستند که شما باید تست را مجدداً انجام دهید. در صورتی که شما نمره 6 دریافت کنید معمولاً باید تست را طی 24 ساعت بعد تکرار کنید و در صورتی که زمان زایمان شما نزدیک باشد، ممکن است توصیه شود که سریعتر زایمان کنید.

توجه:  در صورتی که مسئول مراقبت شما تشخیص دهد که میزان مایع آمنیوتیک شما در سطح بسیار پایینی است، علاوه بر انجام تستهای بیشتر؛ ممکن است توصیه کند زایمان سریعتر انجام شود و توجهی به امتیاز این تست نکند.
نمره تست خیلی پایین در این تست نشان دهنده این است که نوزاد شما در شرایط بدی به سر میبرد و به آزمونهای بیشتری نیاز است. در برخی موارد، پزشک ممکن است توصیه کند تا هرچه سریع‏تر زایمان انجام گیرد.

تست بیوفیزیکال چه خطراتی در بر دارد؟
پروفایل بیوفیزیکال روش غیرتهاجمی است که هیچ خطر فیزیکی برای مادر باردار و نوزادش(جنین) ایجاد نمیکند. با این حال، نباید انتظار داشت که نتایج این تست همیشه موجب بهبود نتایج بارداری شوند.
با اینکه این تست میتواند به شما اطمینان بخشد که نوزادتان در سلامت به سر میبرد، اما می‌تواند شما را مضطرب ‏سازد. علاوه بر این، تست BPP ممکن است یکسری از مشکلات جنین را شناسایی نکند و یا مشکلاتی را نمایان سازد که وجود ندارند. نتایج مثبت کاذب در این آزمون ممکن است باعث شوند تا ارائه دهنده خدمات مراقبتی  به شما توصیه‌های غیرضروری کند و یا پیشنهاد دهد که زایمان زود هنگام داشته باشید.

برگرفته از سایت :  www.vitrinmed.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی