ضوابط آزمایشات ژنتیک تشخیص پیش از تولد (PND)
آزمایشات ژنتیک تشخیص پیش از تولد (PND)
1- آزمایشگاه های واجد شرایط انجام این آزمایشات علاوه بر پروانههای قانونی ، باید مورد تایید مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت نیز باشند .
2- آزمایشات تشخیص پیش ازتولد جنین صرفاً پس از ازدواج قابل تایید و پرداخت میباشد .
3-زوجین میبایست در ابتدا به پزشکان مشاور ژنتیک مستقر در مراکز بهداشتی درمانی ویژه مشاوره ژنتیک وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مراجعه و با اخذ معرفی نامه از آن مرکز به یکی از آزمایشگاه های مجاز مراجعه نمایند .
4- موسسه قبل از پذیرش این آزمایشات ، موظف به ارجاع بیمار به دفتر رسیدگی اسناد پزشکی جهت تایید اولیه نسخه میباشد .
5- کارشناس دفتر اسناد پزشکی برابرضوابط و مقررات ، مدارک مثبته زوجین را بررسی و کنترل نموده و سپس نسخه را تایید نماید .
6- تعرفه کلیه خدمات به صورت گلوبال بوده و شامل تمام مراحل پذیرش ، انجام آزمایش و گزارش نهایی در خصوص والدین ، فرزند مبتلا و جنین میباشد .
تبصره : برای بیماریهای تالاسمی ، سیکل سل ، SMA وPKU میبایست مرحله اول آزمایش بصورت جداگانه در دفترچههای زوجین نوشته شده و در دفتر اسناد پزشکی تائید گردند.
7- در صورتی که زوجین دارای سابقه فرزند مبتلا هستند مرحله اول و مرحله دوم قابل تأیید و پرداخت میباشد . چنانچه زوجین مدارک معتبر دال بر احتمال ناقل بودن برای بیماری را داشته باشند ، ابتدا آزمایش مرحله اول و درصورت تائید جهش ژنی در زوجین مرحله دوم قابل تائید و پرداخت است .
8- در آزمایشات گلوبال پیش از تولدی که شامل سه مرحله میباشند ، مرحله سوم فقط زمانیکه جنین پسر باشد ( ارائه سونوگرافی الزامی است) ، انجام شده و هزینه آن قابل محاسبه و پرداخت خواهد بود .
تبصره : تائید همزمان مراحل دوم و سوم مجاز نمیباشد .
9- در صورتیکه بیمه شده، مرحله اول آزمایش گلوبال پیش از تولد (تعیین نوع موتاسیون) را قبلاً انجام داده باشد ، در بارداریهای بعدی با توجه به نوع آزمایش ، فقط مراحل دوم و سوم قابل تایید میباشد .
10- هزینه آزمایشات ژنتیک تشخیص تالاسمی و هموفیلی پیش از تولد در صورت احراز شرایط طبق تعرفه دولتی مشمول حذف فرانشیز میباشند .
11- استفاده از کدهای آزمایشات ژنتیک تشخیص پیش از تولد به عنوان معادل برای تشخیص ژنتیک سایر بیماریها قابل محاسبه و پرداخت نمیباشد .
12- با توجه به اینکه عمده جهشهای ژنی جزئ موارد شایع موتاسیونهای ژنی میباشند ، بنابراین در وهله اول میبایست تائید نسخ با کدهای بررسی جهشهای شایع انجام شود و در صورت تشخیص موارد جهش ژنی غیر شایع ، با ارائه مستندات توسط آزمیشگاه میتوان با حذف تائید اولیه ، کدهای بررسی کامل را تائید نمود .
- ۹۹/۰۶/۲۱